Росія змінила тактику обстрілів України, - радник глави МВС

Російська війська почали діяти жорсткіше
Росія змінила тактику обстрілів України, - радник глави МВС
Російська ракета влучила у житловий будинок по Києву / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
27 Червня 2022, 12:57
читать на русском

Росіяни масово атакують українські міста та змінили тактику обстрілів. Тепер окупанти почали випускати по цілях десятки ракет, навіть до 20, а не 2-3, як було раніше.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в етері "Еспресо".

Російська війська почали діяти жорсткіше: вбивають мирних людей в Україні і нищать цивільну інфраструктуру. Також окупанти стріляють із різних точок, тому ППО складно впоратися з ними.

Раніше вони випускали декілька ракет, а зараз десятки. Ракети розроблялися в середині минулого століття і призначалися для знищення авіаносців, крейсерів і морських суден. Вони мають до тисячі кілограмів заряду вибухівки та швидкість до 3-4 тисяч км/год. Тому їх важко збивати, – пояснив Денисенко.

За словами глави радника міністра, ракети, які використовує росія по цивільній інфраструктурі, для нинішнього типу боїв не призначалися. Вони призводять до величезних руйнувань.

Росії не вдається відновити виробництво "Калібрів" і високоточної техніки, але запасів старої радянської техніки достатньо, – додав він.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив про домовленості щодо потужної системи протиповітряної оборони для України. Лише 26 червня окупанти обстріляли житловий будинок та дитсадок у Києві.

1