Росіяни двічі літали до Ірану для огляду бойових безпілотників - Білий дім

Мова йде про безпілотники "Шахед-191" та "Шахед-129"
Росіяни двічі літали до Ірану для огляду бойових безпілотників - Білий дім
Білий дім, США (Фото: getty images)
16 Липня 2022, 18:38
читать на русском

Російські чиновники вже двічі літали до Ірану для огляду бойових БПЛА за останні тижні. Безпілотники РФ хоче придбати для використання у війні проти України.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, якого цитує AP.

За його словами, оприлюднені супутникові знімки свідчать, що Іран 8 червня та 15 липня показував російським чиновникам ударні дрони на аеродромі Кашан (відповідні знімки оприлюднив Білий Дім). Йдеться про безпілотники "Шахед-191" та "Шахед-129".

Зазначається, що саме вони були розміщені на аеродромі, де в цей час був літак російської делегації.

Салліван стверджує, що російська сторона зацікавлена ​​у придбанні іранських атакуючих безпілотників.

Як пише видання, така заява Білого Дому пролунала якраз напередодні зустрічі президента США Джо Байдена з лідерами країн Перської затоки, а також Єгипту, Йорданії та Іраку на регіональному саміті, під час якого американський лідер має намір об'єднати країни регіону проти Ірану.

Раніше в Білому домі заявили про звернення росії до Ірану з проханням надати їй сотню бойових БПЛА для використання у війні проти України. Але в Ірані відкинули звинувачення Штатів та запевнили у тому, що Тегеран виступає проти подальшої ескалації бойових дій.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з іранським колегою Хосейном Аміром Абдоллахяном та заявив, що росія не повинна отримувати від країн світу жодну військову допомогу для ведення війни проти України.

Читайте також