Росіяни намагаються наступати на кількох напрямках, ЗСУ відбивають штурм

Росіяни намагаються знайти слабкі місця в обороні наших військ
Росіяни намагаються наступати на кількох напрямках, ЗСУ відбивають штурм
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
2 Вересня 2022, 09:42
читать на русском

Ворог намагається вести наступальні дії на кількох напрямках, ЗСУ продовжують відбивати штурми. Росіяни завдають авіаційних та ракетних ударів по військовим та цивільним об'єктам на території України.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу збройних сил України.

Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області та утриманні окупованих районів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення захисту відрізку білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.

Загроза ракетних та авіаударів з території та повітряного простору Республіки Білорусь залишається.

На Сіверщині ворог продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил РФ у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог обстріляв райони Пушкари, Хринівки, Сеньківки Чернігівської області та Суходіл, Нової Слободи та Нововасилівки Сумської області з мінометів та ствольної артилерії.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою недопущення втрати контролю над окупованими кордонами та логістичними маршрутами у Харківській області. Намагається знайти слабкі місця в обороні наших військ та покращити тактичне положення.

На Харківському напрямку здійснив обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Питомник, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Перемоха, Деменціївка, Пришиб.

Ворог завдав авіаударів в районах населених пунктів Шестакове, Байрак, Руські Тишки та Веселе.

На Слов'янському напрямку завдано вогневого пошкодження військової та цивільної інфраструктури за допомогою танків, ствольної артилерії та множильних ракетних систем у районах населених пунктів Долина, Краснопілля, Бражківка, Дібрівне.

На Донецькому напрямку ворог концентрує основні зусилля на проведенні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Краматорському та Новопавловському напрямках намагається покращити тактичне положення, несе вогневі збитки нашим військам. Вчиняються спроби стримувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх відведення на інші напрямки.

На Краматорському напрямку здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Богородичне, Григорівка, Донецьке, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Роздолівка, Веселе. Він здійснив авіаудар в районі населеного пункту Верхньокам'янське.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Суха Балка, Юр'ївка, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білохорівка.

Ворог завдав авіаударів по районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Яковлівка. Підрозділи Сил оборони відбили наступ ворога у напрямку населених пунктів Бахмутське та Бахмут, а також Весела Долина та Майорськ.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював з доступних видів озброєння райони населених пунктов Краснохорівка, Авдіївка, Веселе, Опитне, Водяне, Тоненке, Первомайське, Карлівка.

Наші війська успішно відбили атаку ворожих підрозділів в районах населених пунктів Опитне, Первомайське та Невельське. Також відбито штурми ворога, які він намагався здійснити в напрямку населених пунктів Авдіївка та Краснохорівка.

На Новопавлівському напрямку ворожі підрозділи обстріляли з мінометів, танків, ствольної артилерії та численних ракетних установ в районах Краснохорівки, Новомихайлівки, Микільське, Пречистівки, Велика Новосілка, Богоявленка, Новомайорськ, Нескучне. Ворог активних наступальних операцій не вів.

Підрозділи ворога не вели активних наступальних дій на Запорізькому напрямку.

На Південнобузькому напрямку ворог концентрується на обороні раніше зайнятих ліній та позицій. Провели обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Олександрівка, Посад-Покровське, Прибузьке, Новомиколаївка, Любомирівка, Новогригорівка, Киселівка, Первомайське, Кобзарці, Партизанське, Червона Долина, Широк, Березнегувате, Велике Артакове, Андріївка, Новоселівка, Шевченкове, Ольгине, Миролюбівка, Любимівка та Петрівка.

Росіяни завдали авіаударів по районах населених пунктів Лозове, Сухи Ставок, Велике Артакове, Хрещанівка. Його зупинили Сили оборони під час наступальних операцій в напрямку населеного пункту Потьомкіне.

У зонах Чорного моря та Азовського морів основні зусилля ворога зосереджені на проведенні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря. Перевізники крилатих ракет морського базування типу Калібр готові до використання високоточна зброя.

Сили оборони продовжують атакувати ворожі цілі. Таким чином, в населеному пункті Новоосинівка Харківської області внаслідок ефективного вогнепального збитку, завданого Силами оборони в ніч з 31 серпня на 1 вересня, знищено склад паливно-мастильної частини ворога. Кількість знищеної техніки та особового складу уточнюється.

У м. Таврійськ Херсонської області 30 серпня внаслідок вогнепального пошкодження місця розташування ворога на колишньому автотранспортному підприємстві ворог втратив понад 20 штук озброєння та військової техніки, втрати живої сили.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков описав стратегію перемоги України у війні з росією. Він вважає, що війна в Україні не може закінчитися за "сирійським" та "корейським" сценарієм. Єдиний варіант – вірити у те, що Збройні сили України та весь сектор оборони здатні перемогти.

Читайте також