Росіяни незабаром перейдуть до позиційної війни - Арестович

В Офісі президента розповіли про плани наступу окупантів
Росіяни незабаром перейдуть до позиційної війни - Арестович
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
12 Березня 2022, 16:03
читать на русском

Російські бойовики продовжують спроби атакувати Україну, але наразі вони взяли паузу.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в етері телемарафону українських телеканалів UAразом.

Вони на паузі, адже під Києвом вони фактично розгромлені та стали в оборону, намагаючись тікати невеликими підрозділами... Вони спробують кинути резерви на ті напрямки, на яких у них успіх намітився. Це безумовно буде зона ООС, десь під Маріуполем, можливо буде Харківщина, може Київщина. Але оскільки вони безтолкові, ці резерви поляжуть, – зазначив Арестович.

На його думку, спроби наступу бойовиків займуть до 3,5 тижнів, після чого вони перейдуть до позиційної війни, тому що їм не буде чим воювати.

Але ж в обороні вони більш вразливі, ніж вони в наступі. Тому що наступ - це все ж таки ініціатива, як би по-дурацьки вони його не робили. Ми маємо реагувати, не завжди поспіваємо. А в обороні добити їх кількома артилерійськими та авіаційними ударами, партизанами, силами спеціальних операцій, супротивом місцевого населення буде набагато краще, – зазначив Арестович.

Радник голови ОП заявив, що Україна вже знищила третину російського війська:

Противник на найбільших військових напрямках виснажив ударні групи. Єдине місце, де ворог намагається прорватися – це зона ООС. Там найболючіша наша точка, але наше командування це знає.

Арестович каже, що зараз противник намагається задіяти резервні сили з миротворців на Кавказі та в "ЛНР" та "ДНР":

Намагається створити угруповання до 15-20 тисяч людей та кинути їх на фронт у спробі переламати ситуацію.

Нагадаємо, раніше Арестович заявляв, що російські окупаційні війська суттєво сповільнили темпи просування своєї армії територією України. І що наразі ворог не становить суттєвої загрози.

Читайте також

1