Росіяни розмітили свої війська та "Іскандери" у десятих населених пунктах Білорусі

Це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території
Росіяни розмітили свої війська та "Іскандери" у десятих населених пунктах Білорусі
Російські “Іскандери” Фото: https://www.facebook.com/kommander.nord/
10 Червня 2022, 16:25
читать на русском

На території Білорусі російські війська розмістилися в десяти населених пунктах. Наразі їхня точна кількість невідома, також розгорнуто "Іскандери". Втім, на території сусідньої країни дислокуються російські підрозділи

Про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник в ефірі загальнонаціонального телемарафону

Ми знаємо про оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер", які також розгорнуті на території Білорусі. Це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території, - заявив він.

За його словами, упродовж останніх кількох тижнів збройні сили Білорусі у складі до семи батальйонів намагаються "прикривати" ділянку білорусько-українського кордону. Ці дії Мотузяник назвав демонстраційними, оскільки з боку України ніякої загрози для Білорусі бути не може.

Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію Росії, - заявив він.

Своєю чергою Білорусь погрожує збільшити чисельність власних збройних сил до 80 тисяч. Втім, в українському Міноборони у найближчій перспективі не бачать створення якогось потужного угруповання в Білорусі. Натомість вважають, що мета таких дій відтягнути українські сили та не допустити перекидання на інші напрямки.

Нагадаємо, що очільник МВС України Денис Монастирський не виключає того, що росіяни можуть наважитися на нове вторгнення в Київську область, хоча зараз загрози нападу на столицю немає.

1