Роздягали на морозі, а потім тримали у підвалі: на Чернігівщині загинуло десятеро людей

Підвал школи не був пристосований до проживання в ньому людей
Роздягали на морозі, а потім тримали у підвалі: на Чернігівщині загинуло десятеро людей
Люди у підвалі, фото Офіс генпрокурора
30 Травня 2022, 15:07
читать на русском

Військовослужбовцю рф заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Нелюд утримував у підвалі школи, де не було доступу до свіжого повітря, близько 350 людей, серед яких були діти.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

За даними слідства, підозрюваний під час окупації села Ягідне Чернігівської області з 3 по 30 березня 2022 року спільно з іншими озброєними військовослужбовцями рф, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, насильно помістили у підвальне приміщенні школи близько 350 місцевих мешканців, з яких 77 дітей, у тому числі 5 немовлят, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що окупант змушував людей на морозі привселюдно роздягатися.

Зокрема, підвал Ягіднянської школи був непридатний для проживання в ньому людей, адже там були відсутні вентиляційні засоби доступу свіжого повітря, штучного або природного освітлення, водопостачання та водовідведення, вбиральні, а також місць для сидіння і відпочинку, засобів приготування їжі.

 Люди у приміщенні перебували в антисанітарних умовах, що загрожувало їхньому життю та здоров’ю. Через нелюдські умови утримання, заборону покидати приміщення підвалу померло 10 цивільних людей, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в звільненій від окупантів Бучі (Київська область) знайшли вже 420 тіл місцевих мешканців.

Читайте також