Тіла вбитих окупантами мешканців Київщини знайшли закопаними в землю - відео

Серед жертв рашистів - громадянин Чехії
Тіла вбитих окупантами мешканців Київщини знайшли закопаними в землю - відео
Тіла вбитих рашистами мирних мешканців Фото: kv.npu.gov.ua
17 Травня 2022, 09:04
читать на русском

У Бучанському районі Київської області знайшли масове захоронення вбитих російськими окупантами мирних людей.

Як повідомили в обласній поліції, серед жертв рашистів був і громадянин Чехії.

"Братську могилу" знайшли обабіч окружної дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувались позиції росіян.

В ямі знаходились тіла трьох чоловіків, серед яких один іноземець. Загиблі були розстріляні окупантами в різні частини тіла. Поряд із захороненням виявили розтяжку із гранатою "Ф-1", яку залишили окупанти, - кажуть у поліції.

Начальник обласної поліції Андрій Нєбитов розповів, що окупанти вбили двох людей пострілами у голову, у третьої жертви - поранення живота.

На місці захоронення знайшли документи одного з загиблих – це громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати при яких обставинах вони зникли на території України, - повідомив він.

За даними поліції, 49-річний громадянин Чехії ще до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав в Україну як волонтер. Він перестав виходити на зв'язок 3 березня.

Поліція повідомляє, що неподалік села Раківка було знайдено тіло ще одного розстріляного місцевого жителя - це колишній оперативний працівник органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії.

В період окупації чоловік вийшов за дровами і не повернувся. Як виявилось, солдати російської федерації роздягнули чоловіка і розстріляли. Загиблого поховали на полі поряд із бойовими позиціями агресорів, - розповіли правоохоронці.

Нєбитов зазначив, що російські військові під час окупації населених пунктів Київщини викрадали людей навіть з власних осель. Також він повідомив, що на тілі загиблого криміналісти виявили сліди катування.

Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень в область тулуба, - розповів він.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Київській області знайшли чергове масове захоронення з тілами трьох чоловіків, яких окупанти катували, а потім вбили.

Читайте також

1