Розкрадання гумдопомоги: детектив НАБУ звинуватив Тимошенка

Кирило Тимошенко - головний відповідальний за контроль та розподілення міжнародної гуманітарної допомоги
Важливо
Розкрадання гумдопомоги: детектив НАБУ звинуватив Тимошенка
Кирило Тимошенко / Фото: president.gov.ua
6 Вересня 2022, 14:50
читать на русском

Детектив НАБУ Євген Шевченко звинуватив заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка в корупційних схемах, пов'язаних із розкраданням гуманітарної допомоги по всій Україні.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Вчора була завершена одна з численних перевірок у Запоріжжі, яка стосувалася продуктових наборів. Так от виявилось, що з поставлених 240 тисяч наборів людям було роздано лише 25 тисяч - решту з’їли миші. І якщо в середньому вартість одного набору вартує 1500 грн, то маємо 322 млн грн, які були розподілені між учасниками схематозу. Не секрет, що гуманітарна допомога розкрадається не тільки в Запорізькій області, а по всій країні і мова йде про десятки мільйонів доларів, - сказав Євген Шевченко.
Він зазначив, що заступник голови ОП Кирило Тимошенко є головним відповідальний за контроль та розподілення міжнародної гуманітарної допомоги. За словами Шевченка, нині Тимошенко вимагає його закрити в СІЗО за будь-яким приводом.

Нагадаємо, в Україні затримали чиновників, які намагалися втілити у життя масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги.