Розкрадання майна аеропорту "Жуляни": що з'ясували слідчі за два роки

Справу відкрито за статтею «Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень»
Розкрадання майна аеропорту "Жуляни": що з'ясували слідчі за два роки
Аеропорт “Жуляни”
20 Червня 2024, 13:47
читать на русском

Два роки триває кримінальне провадження Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань щодо розкрадання майна аеропорту «Київ» (Жуляни), яке сталося на початку вторгнення РФ в Україну.

Як повідомили «Главкому» в Офісі генпрокуратури, під час досудового розслідування жодній особі не було оголошено підозри за цим фактом.

Правоохоронні органи відмовились надавати інші подробиці, посилаючись на таємницю досудового розслідування. Протягом цього часу перевіряється інформація щодо законності наказів щодо вилучення транспортних засобів та іншого майна аеропорту, а також правомірність пошкодження злітно-посадкових смуг.

Справу відкрито за статтею «Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень». Вона отримала резонанс у зв'язку з повідомленнями про можливі порушення відносно генерал-майора Сергія Кривоноса, який брав участь в обороні аеропорту «Жуляни» під час вторгнення. Генштаб ЗСУ підтвердив, що він діяв як доброволець і має відповідний бойовий досвід, не призиваючись на військову службу.

Сам генерал-майор Сергій Кривонос повідомив про кримінальну справу стосовно видання незаконних наказів при організації оборони аеропорту "Київ" у лютому-березні цього року.

Співпраця з міжнародними партнерами та власне кримінальне розслідування продовжуються з метою встановлення всіх обставин і притягнення винних до відповідальності.

Раніше ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом розкрадання майна аеропорту "Київ".

Читайте також

1