Розкрадання майна аеропорту "Київ": ДБР розпочало кримінальне провадження

ДБР не займалось і не займатиметься переслідуванням військових, які віддано захищають Батьківщину
Головне
Розкрадання майна аеропорту "Київ": ДБР розпочало кримінальне провадження
Фото: аеропорт “Київ” у Фейсбуці
29 Серпня 2022, 14:26
читать на русском

ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом розкрадання майна аеропорту "Київ".

Про це повідомили в ДБР.

Інформуємо, що Бюро дійсно відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання майна летовища. У межах розслідування кримінального провадження, порушеного за ч.5 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) перевіряється інформація щодо обґрунтованості наказів військовим щодо вилучення транспортних засобів аеропорту та іншого майна. Також досліджується правомірність наказу здійснити пошкодження злітно-посадкових смуг аеропорту, що не обумовлювалось військовою необхідністю, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що ДБР не займалося і не займатиметься переслідуванням військових, які віддано захищають Україну, але рішуче припинятиме спроби деяких осіб нажитись на війні.

На своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов заявив, що генерал-майор Сергій Кривонос повідомив про кримінальну справу стосовно видання незаконних наказів при організації оборони аеропорту "Київ" у лютому-березні цього року.

Так, дійсно, проти мене 2 серпня порушена кримінальна справа ДБР. Слідчі ДБР отримали вказівку визнати незаконним наказ підписаний особисто головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним про призначення мене командиром оборони аеропорту Жуляни, і про зарахування мене на військову службу. Тому порушена замовна справа що я ніби-то видавав незаконні накази при організації оборони аеропорту Жуляни у лютому-березні. У вищому керівництві ЗСУ мені сказали відверто, що Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський видав незаконний наказ відмінити моє зарахування на військову службу, щоб не дозволити Валерію Залужному призначати мене на керівні посади, бо Зеленский вважає мене політичним опонентом, - процитував Бутусов Кривоноса.

Своєю чергою у Генштабі відреагували на заяву Кривоноса.

Стосовно участі генерал-майора запасу Сергія Кривоноса в обороні аеропорту Київ: від початку широкомасштабної збройної агресії його, виключно як добровольця та враховуючи бойовий досвід щодо оборони краматорського аеродрому 2014 року, Головнокомандувачем ЗС України було призначено керівником оборони аеропорту "Київ". З 24.02.2022 року до сьогодні Кривонос С.Г. на військовій службі не перебуває та на військову службу під час мобілізації не призивався. Документи, що надані в публікації, не є підставою для зарахування на військову службу, в тому числі під час проведення мобілізації. Відповідно, жодних вказівок від Верховного Головнокомандувача ЗС України щодо його звільнення з військової служби не надходило, - йшлося в повідомленні.

У Генштабі пояснили, що в ході стабілізації ситуації навколо Києва, аеропорт було взято під охорону та оборону підрозділами Територіальної оборони ЗС України, а генерал-майор запасу Кривонос був вивільнений від надання допомоги щодо оборони аеропорту "Київ".

Таким чином, публічні заяви Сергія Кривоноса про вплив Президента України на органи досудового розслідування, звільнення його з військової служби не відповідають дійсності та мають ознаки дискредитації вищого військово-політичного керівництва держави, що є неприпустимим під час правового режиму воєнного стану, - додалир в повідомленні.
Нагадаємо, від початку війни російські військові обстріляли всі аеропорти в Україні.