Розміщував техніку для обстрілу ЗСУ: мешканець Київщини підозрюється в держзраді

Він хотів вступити на службу до ЗСУ, аби шпигувати на користь окупантів 
Розміщував техніку для обстрілу ЗСУ: мешканець Київщини підозрюється в держзраді
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
20 Травня 2022, 18:43
читать на русском

У Київській області затримали мешканця Бучанського району, який під час окупації допомагав окупантам з розміщенням техніки для обстрілу позицій ЗСУ. Його підозрюють у держзраді.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець села Луб'янка Бучанського району під час окупації почав співпрацювати з російськими військовими. Він надавав ворогу інформацію про місця проживання учасників АТО та інших осіб, які мають у користуванні вогнепальну зброю і можуть чинити опір. Через його дії один із учасників АТО був підданий катуванням та отримав тілесні ушкодження, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зрадник показував російським військовим у лісосмугах позиції для вигідного розташування їх військової техніки, аби краще обстрілювати район та місця дислокації ЗСУ.

Також чоловік хотів вступити на службу до лав ЗСУ, аби шпигувати на користь окупантів.

У ході проведення обшуків за місцем його проживання виявлено та вилучено формений одяг, радіоелектронні засоби зв’язку і карти Київщини з відмітками місцевості, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкриває нові кримінальні провадження за державну зраду та колабораціонізм, а також продовжує документувати злочини російських окупантів на Чернігівщині.

Читайте також