У ДБР розповіли про колаборантів серед поліціянтів та чиновників, які перейшли на бік окупанта (відео)

Державне бюро розслідувань активно протидіє зрадникам України серед вищих щаблів влади
У ДБР розповіли про колаборантів серед поліціянтів та чиновників, які перейшли на бік окупанта (відео)
ДБР та СБУ фото: facebook.com/dbr.gov.ua
19 Травня 2022, 13:34
читать на русском

Державне бюро розслідувань відкриває нові кримінальні провадження за державну зраду та колабораціонізм, а також продовжує документувати злочини російських окупантів на Чернігівщині.

Як повідомила пресслужба відомства, наразі уже ведеться досудове розслідування у майже 420 таких провадженнях. У 69 провадженнях фігурантам вже оголошено про підозру.

Зокрема працівники ДБР перевіряють можливу причетність заступника начальника Чорнобильської атомної станції до проведення підривної діяльності проти України.

Посадовець самовільно залишив територію станції та переховувався у Закарпатській області. Йому вже повідомлено про підозру в самовільному залишенні військової частини або місця служби. Також йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою, - сказала радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

У Харківській області правоохоронці викрили двох співробітників Куп'янського відділення поліції, які допомагали окупантам.

Під час тимчасової окупації міста правоохоронці замість захисту України від агресора передали окупантам табельну зброю та боєприпаси до них. Правоохоронцям повідомлено про підозру, - зазначила вона.

Також у Донецькій області голова селища почав активно співпрацювати з окупантами. Він після окупації Маріуполя пройшов співбесіду з представниками окупаційної влади та почав співпрацювати із терористами "ДНР". Йому вже повідомили про підозру.

Окрім цього, після завершення фіксації злочинів російсько-окупаційних військ в Ірпені, що на Київщині, та у Тростянці на Сумщині, слідчі Бюро проступили до роботи у населених пунктах Чернігівщини.

Державне бюро розслідувань активно протидіє зрадникам України серед вищих щаблів влади та викриває тих, хто без докорів сумління готовий співпрацювати з ворогом, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що СБУ ідентифікувала особи двох високопосадовців, які причетні до підриву гідротехнічних споруд на Північнокримському каналі.

Читайте також