Розпочали "зачистку": практично всіх залучених до "вагнерівської спецоперації" звільнено - спецслужбовець

Рівень "зливу" інформації - на президентському рівні
Розпочали "зачистку": практично всіх залучених до "вагнерівської спецоперації" звільнено - спецслужбовець
Фото: wikipedia
12 Жовтня 2020, 08:50
читать на русском

Ситуацію зі зривом спецоперації щодо затримання "вагнерівців" вперше прокоментував її куратор, представник українських спецслужб із псевдо Богдан.

Своєю інформацією український спецслужбовець "Богдан" поділився у програмі "Прямий доказ" на телеканалі "Прямий".

Богдан зазначає, що ідея виманити російських найманців, які брали участь у війні на Донбасі, і пред'явити їм обвинувачення за злочини, виникла серед оперативників ГУР МО. Потім її підтримало керівництво. Так влітку 2019 року почалася так звана "вагнерівська" спецоперація.

Особливо вона розвинулася восени, коли збиралися, відповідно, ці десятки людей, які підпадали під тих, хто наробив біди у нас на сході, - розповів розвідник.

За його словами, ОП не віддав належного цій спецоперації від самого початку, а особливо на завершальній стадії. Крім того, стався витік інформації.

У нас у високому керівництві держави сидить "миша". Така величезна "миша", явно з можливостями зателефонувати комусь туди і сказати про це. Це не рівень прибиральниці, секретарки чи особи, яка миє вікна. Цей рівень має бути такий, щоб його там почули такі люди і таким чином, щоб сталося те, що сталося, - констатує Богдан.

Читайте також

Після цього, за словами розвідника, почалася "зачистка" в кадровому складі і приховування слідів проведення спецоперації.

Банально, майже всіх осіб, які були задіяні в цій спецоперації, з керівного складу, було звільнено. І проти них вже порушено кримінальні справи, - розповідає Богдан.

Водночас, зазначає він, справи не стосуються розголошення державної таємниці. "Шиють" розкрадання майна, використання службового становища тощо.

Це банальна помста, не більше, - впевнений Богдан.

Нагадаємо, 29 липня в санаторії під Мінськом затримали 33 найманців "ПВК Вагнера".

Однак ніяких звинувачень їм офіційно так і не висунули, а через два тижні 32 з 33 затриманих повернули до Росії.

18 серпня з’явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби. Вони ніби то понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17.

За повідомленнями, бойовикам, які воювали на Донбасі, нібито запропонували "роботу" від імені російської приватної військової компанії, щоб "виманити" їх з Росії. Під запис вони нібито розповідали про свою участь у бойових діях на Донбасі.

Читайте також

Також 18 серпня були оприлюднені записи, автентичність яких наразі перевірити неможливо.

За даними ЗМІ, після доповіді силовиків про спецоперацію Офісу президента, вона була зірвана, ймовірно, через витік інформації.

1