Розслаблятися рано: "Укренерго" про відключення світла цієї зими

Поки що графіки аварійних відключень застосовувати не доводилося
Важливо
Розслаблятися рано: "Укренерго" про відключення світла цієї зими
Електроенергія, світло фото: pexels
14 Лютого 2024, 19:52
читать на русском

З початку опалювального періоду в Україні не застосовували масштабних відключень світла. Але розслаблятися ще зарано.

Про це завив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю "Українському радіо".

"Цієї зими нам графіки аварійних відключень застосовувати не доводилося. Були локальні пошкодження енергооб’єктів в різних регіонах - останнім часом, зокрема, ворог дуже активно атакує Дніпропетровщину", - сказав він.

За його словами, подачу електрики споживачам відновлювали досить швидко.

"І взагалі по країні масштабних проблем дійсно поки що вдавалося уникнути", - розповів Кудрицький.

Водночас керівник "Укренерго" підкреслив, що розслаблятися ще рано й нагадав про необхідність ощадливого споживання електроенергії.

"По-перше, опалювальний сезон все-таки ще не завершено, ще можуть бути холодні періоди, коли споживання зростає і енергосистемі важче його покривати. А по-друге, на жаль, ворог може атакувати енергосистему не тільки взимку, тому ми мусимо всі бути готовими і не забувати про ощадливе споживання енергоресурсів, особливо зранку та ввечері, коли на енергосистему є найбільше навантаження", - сказав Кудрицький.

Нагадаємо, на початку опалювального сезону член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що в Україні планові відключення світла нібито можуть бути вже в листопаді навіть без ворожих обстрілів. Також він сказав, що обмеження нібито з великою ймовірністю будуть навіть у тому разі, якщо російські окупанти не здійснюватимуть ракетних обстрілів і атак дронами.

Читайте також

1