Розвідка нагородила депутата Беленюка пістолетом - документ

Представник "Слуги народу" отримав Глок-19
Розвідка нагородила депутата Беленюка пістолетом - документ
Жан Беленюк у Верховній Раді
20 Травня 2022, 11:34
читать на русском

Олімпійський чемпіон, народний депутат з фракції "Слуга народу" Жан Беленюк отримав від української розвідки нагородний пістолет Glock 19.

Про це повідомив політичний аналітик Олександр Кочетков. Він оприлюднив відповідний документ, який підтверджує факт нагородження депутата зброєю.

Наказ про нагородження Беленюка Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007508473639

У документі, підписаному головою Службі зовнішньої розвідки Олександром Литвиненком у квітні 2022 року, зазначається, що Беленюк отримав зброю без набоїв як заохочувальну відзнаку за "визначні досягнення у зміцненні національної безпеки держави, захисті конституційних справ та свобод людини і громадянина, сприяння у виконанні завдань розвідки".

Кочетков зазначає, що був здивований цим нагородженням:

З якого дива зовнішня розвідка нагороджує його пістолетом зараз, під час війни?! Це копійка в копійку схоже на подібне нагородження Миколи Тищенка (нардеп зі Слуги народу Микола Тищенко. - Ред.), більш відомого як "Коля-котлета", зброєю "за героїчну оборону Мукачева".

Аналітик вважає, що представники влади взагалі та депутати зокрема, мають отримувати зброю на фронті, а не у кабінетах чиновників.

Українські герої борються на фронтах, гинуть, захищаючи Україну, а ви собі сувеніри навіть не у вигляді вітчизняних "Фортів", а імпортних "Глоків" виписуєте? Ви проти кого цю нагородну зброю застосовувати зібралися?! Готові воювати — на фронт там видадуть справжню зброю. Хочете робити селфі на фоні жертв Бучі - і без пістолета обійдетесь. Можу повірити, що з боку спортсмена Жана Беленюка це непорозуміння, лажа не зі зла. Але хтось у владі має займатися недопущенням таких лаж. Інакше лиха не уникнути,  додав Кочетков.

Довідково: Glock 19 - самозарядний пістолет, який створювали в Австрії для озброєння різних спецслужб і армійських офіцерів.

Пістолет Глок-19 Фото: https://eu.glock.com/en

Нагадаємо, минулого року олімпійський чемпіон, народний депутат фракції "Слуга народу" Жан Беленюк отримав чергове військове звання "старший лейтенант". Також його нагородили пістолетом - відзнакою Міністерства оборони "Вогнепальна зброя".

Читайте також

1