Розвідка: росія готує масовані кібератаки проти України та її союзників

Можуть бути атаковані підприємства та об’єкти критичної інфраструктури
Розвідка: росія готує масовані кібератаки проти України та її союзників
Хакер, кібератака (фото: Pexels)
26 Вересня 2022, 17:56
читать на русском

Російські окупанти почали готувати кібератаки на підприємства та об’єкти критичної інфраструктури в Україні. Також кібератак можуть зазначити країни-союзники України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Телеграмі.

Кремль планує здійснити масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури українських підприємств й установ критичної інфраструктури союзників України. У першу чергу удар буде спрямовано на підприємства енергетичної галузі. При проведенні операцій використовуватиметься досвід кібератак на енергосистеми України 2015 та 2016 років, - зазначають в ГУР.

У розвідці вважають, що ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед у східному та південному регіонах України.

Командування окупантів переконано, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони. Також кремль має намір збільшити інтенсивність DDoS-атак на критичну інфраструктуру найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії, - зауважили в ГУР.

Нагадаємо, влітку ворожі хакери намагалися отримати доступ до відеопотоку прямої трансляції, стрічки новин та окремих комп’ютерів співробітників українських телеканалів.