Спецслужби рф намагалися зламати українські телеканали

Ворожі хакери намагалися отримати доступ до відеопотоку прямої трансляції, стрічки новин та окремих комп’ютерів співробітників
Спецслужби рф намагалися зламати українські телеканали
Хакер, хакерська атака (фото: Pexels)
28 Червня 2022, 16:14
читать на русском

СБУ заблокувала спробу російських хакерів зламати українські телеканали, що беруть участь у національному телемарафоні.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Кіберфахівці Служби безпеки України виявили та заблокували спроби російських спецслужб зламати електронні системи українських телеканалів. Напередодні Дня конституції ворог хотів використати ресурси, які беруть участь у національному телемарафоні, для власних деструктивних інформаційних операцій, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що ворожі хакери намагалися отримати доступ до відеопотоку прямої трансляції, стрічки новин прямого ефіру та окремих комп’ютерів співробітників телеканалів, на яких ведеться робота з контентом.

Кібератаки є частиною цілеспрямованих зусиль рф для впливу на український інформпростір, поширення фейків і ведення гібридної війни. СБУ продовжує посилено працювати, аби забезпечити захист України у кіберпросторі, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, від початку війни в Україні на вимогу СБУ заблокували майже 500 проросійських Youtube-каналів. Було передано на блокування понад 1500 тисячі Telegram-каналів і ботів, 426 акаунтів в Instagram, 93 – у Facebook, 1050 – в TikTok.

Читайте також

1