Рушницю знайшов за холодильником: 9-річний хлопчик вистрелив у бабусю на Херсонщині

Заряджену гвинтівку дитина знайшла у літній кухні
Рушницю знайшов за холодильником: 9-річний хлопчик вистрелив у бабусю на Херсонщині
Фото: hr.npu.gov.ua
8 Червня 2021, 14:08
читать на русском

У Херсонській області 9-річний хлопчик поранив з рушниці свою бабусю. Поліція притягне до відповідальності батьків дитини.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області.

Зазначається, що вранці 7 червня до поліції надійшло повідомлення, що в одному з сіл 9-річний хлопець з пневматичної гвинтівки вистрілив у свою 60-річну бабусю. Життю та здоров’ю жінки загрози немає.

Дитина вранці прийшла в гості до своїх дідуся та бабусі. Жінка завела онука до літньої кухні, де він знайшов за холодильником дідову пневматичну гвинтівку.

Хлопець став її розглядати та випадково натиснув курок. Зброя виявилася зарядженою, роздався постріл і кулька влучила бабусі у м’які тканини біля шиї, - йдеться у повідомленні.

Як повідомив заступник начальника місцевої поліції Юрій Троцай, пневматична гвинтівка не належить до виду зброї, на яку потрібно мати спеціальний дозвіл. Також пневматику не обов’язково тримати в сейфі, як мисливську зброю.

Отримана жінкою рана ніякої небезпеки для її життя та здоров’я не становила. Потерпіла написала заяву з проханням розслідування не проводити. Проте наразі вирішується питання про підготовку відносно батьків хлопця адміністративних матеріалів і притягнення їх до відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей".

Нагадаємо, що у Житомирській області невідомий вистрілив через вікно у подружжя. Від отриманих травм загинув чоловік, а жінка у тяжкому стані.

Читайте також

1