Головнокомандувач ЗСУ: ймовірність відновлення локальних бойових дій залишається

Головнокомандувач наголосив на важливості подальшої міжнародної підтримки України з протидії агресору
Головнокомандувач ЗСУ: ймовірність відновлення локальних бойових дій залишається
Руслан Хомчак Фото: Генеральний штаб ЗСУ
30 Вересня 2020, 17:03
читать на русском

Головнокомандувач збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак наголосив на важливості подальшої міжнародної підтримки нашої держави з протидії агресору і взаємодії України з НАТО і ЄС.

Заява Хомчака оприлюднена Управлінням зв’язків з громадськістю ЗСУ у Facebook.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/1726572297512020

На лінії розмежування на Донбасі діє повний і всеосяжний режим припинення вогню. Його запровадження дозволило суттєво знизити вогневу активність противника, однак ймовірність відновлення локальних бойових дій залишається, – заявив Хомчак та наголосив на важливості подальшої міжнародної підтримки України з протидії агресору і взаємодії її з НАТО і ЄС у цьому контексті.

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що нещодавно група авторитетних європейських політиків і експертів, коментуючи агресивні дії Росії, визнала, що сьогодні Збройні Сили України, захищаючи територію України, виступають в ролі оборонного форпосту демократичних сил, який протидіє нео-імперській політиці Росії.

Читайте також

Руслан Хомчак поінформував партнерів про безпекову обстановку на Донбасі та триваючу російську агресію й про ситуацію на лінії розмежування в рамках проведення операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, 27 вересня повідомлялося, що в Луганській області у зоні ООС троє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, Пораненим надали медичну допомогу та доправили до лікарні.

Читайте також

Також на Донбасі підірвався на мінно-вибуховому пристрої офіцер окупаційних військ Російської Федерації. Йому відірвало ногу, повідомили у Міноборони України. Відомо, що він підірвався на вибухівці, яку встановили терористи.

30 вересня у зоні операції об’єднаних сил на Донбасі проросійські бойовики обстріляли позиції операції Об'єднаних сил під Зайцеве. В результаті один українських захисник отримав осколкове поранення.

1