Рятувальники оголосили штормове попередження на вихідні

Негоду 25-27 червня очікують практично в усіх областях України
Важливо
Рятувальники оголосили штормове попередження на вихідні
Гроза Фото: Рexels
25 Червня 2021, 21:32
читать на русском

Рятувальники оголосили штормове попередження про рясні дощі, град, вітер і шквали в Україні протягом 25-27 червня.

Про це повідомили у ДСНС України.

Зокрема у Карпатському регіоні України (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області) протягом 25-27 червня 2021 року очікуються зливи з грозами. Тут попередили про загрозу сходження селевих потоків у Карпатах. Тож туристам, які вирушатимуть в гори у вихідні, слід бути дуже обережними.

В місцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та місцевого стоку з підтопленням понижених місць, в гірських районах існує загроза сходу селевих потоків (І рівень небезпеки - жовтий), - йдеться в повідомленні.

Крім того, на річках Карпатського регіону через рясні опади найближчими днями очікуються підйоми рівнів води на 0,3-1,3 м над рівнями без негативних наслідків.

26-27 червня негода переміститься на північ, у центр, а згодом – на схід і південь України, тут теж очікують сильних грозових дощів.

Нагадаємо, негода вже дісталася західних областей. 25 червня близько 17 години дня у Львові почався сильний дощ, а потім піднявся сильний вітер. Внаслідок негоди повалено понад 20 дерев, обірвані лінії електропередач, затоплені вулиці, не працює громадський транспорт.

Читайте також

1