Рятувальники попередили про сніг та ожеледицю на дорогах

Одягайтеся тепліше і переконайтесь, що ваші авто також підготовлені до ускладнення погодних умов
Рятувальники попередили про сніг та ожеледицю на дорогах
Ожеледиця (фото: pexels)
17 Листопада 2023, 15:44
читать на русском

Найближчими днями синоптики прогнозують в Україні зниження температури повітря та сніг, можлива ожеледиця.

Про це сказано у повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У суботу, 18 листопада, в західних, Житомирській та Вінницькій областях може насипати снігу до 5-10 см, а на Прикарпатті місцями до 20 см. 20 листопада у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській і Запорізькій областях сніг може встелити землю на 10-15 см. На дорогах можлива ожеледиця.

"Одягайтеся тепліше і переконайтесь, що ваші авто також підготовлені до ускладнення погодних умов! Просимо водіїв, хто цього ще не зробив, подбати про зміну літньої гуми на зимову! Дотримуйтесь ПДР і дистанції, наближаючись до пішохідних переходів – знижуйте швидкість і будьте максимально пильними! ДСНС бажає вам безпечних подорожей і теплих посмішок від перших сніжинок", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, за словами Наталки Діденко, в Україну  мчать люті морози. За її даними, сильне зниження температури прогнозується в період з 19 по 23 листопада. Синоптик каже, що температура повітря знизиться до невеликих "мінусів", а в нічні години 23 та 24 листопада у північній частині України та на північному сході стовпчики термометрів ймовірно опускатимуться до -10...-14 градусів.

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, 17 листопада у Карпатах та на крайній півночі очікуються дощі з мокрим снігом. 18 листопада, каже синоптик, сніг та мокрий сніг очікується у Карпатах та на Прикарпатті, а у неділю, 19 листопада, у південних та східних областях пройде дощ, місцями з мокрим снігом.

Читайте також