Сайт Верховної Ради увійшов до трійки лідерів за кількістю переглядів серед парламентів світу

Попереду України лише Велика Британія і США
Сайт Верховної Ради увійшов до трійки лідерів за кількістю переглядів серед парламентів світу
Верховна Рада (фото: УНІАН)
2 Лютого 2022, 20:56
читать на русском

Сайт Верховної Ради — у трійці сайтів парламентів світу за кількістю переглядів. У грудні 2021 року він посів третє місце з понад 5,5 млн переглядів. На другому місці — сайт Палати представників США (5,8 млн переглядів), а на першому — сайт парламенту Великої Британії (9,6 млн переглядів).

Про це повідомив рух ЧЕСНО.

Понад 97% аудиторії сайту Верховної Ради — користувачі з України. Це, очевидно, аналогічна тенденція й в інших парламентах світу, адже в першу чергу туди заходять громадяни цих країн. Сайт Ради більше відвідують жінки, ніж чоловіки. Ядро аудиторії ВРУ — люди віком від 25 до 44 років з великих обласних центрів — Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра.

Поширення швидкісного мобільного інтернету за останні роки в Україні суттєво позначилось на зміні використання девайсів для відвідувань сайту Ради — зараз більшість аудиторії використовує саме мобільні пристрої. Користувачі сайту ВР найбільше відвідують сторінки, на яких викладено Кримінальний, Цивільний та Кримінально-процесуальний кодекси. Попри заборону в Україні російських соцмереж, серед соціального трафіку сайту ВРУ на третьому місці досі — ВКонтакте, а на п'ятому — Однокласники.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив, що нині планують створити мобільний додаток парламенту, в якому буде доступ до основних законів та новин.

Читайте також

1