У парламенті планують створити мобільний додаток Верховної Ради

Цифровізацію робитимуть шляхом оптимізації бюджетів
Важливо
У парламенті планують створити мобільний додаток Верховної Ради
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
22 Листопада 2021, 14:20
читать на русском

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив, що нині планують створити мобільний додаток парламенту, в якому буде доступ до основних законів та новин.

Про це повідомив Олександр Корнієнко, передає Фокус.

Поки що це низка дій, що мають покращити комунікацію між виборцями та парламентом. Плануємо новий сайт Ради, а також додаток для мобільних пристроїв, у якому буде доступ до основних законів, новин, можливість отримати інформацію, звідки беруться закони, звідки експертиза надходить, як законопроєкти потрапляють у комітети, як їх обговорюють, - сказав Олександр Корнієнко.

За його словами, люди зможуть ставити галочки навпроти законопроєктів, які їм цікаві, та отримувати новини в месенджері або на пошту.

Він зазначив, що цифровізацію робитимуть шляхом оптимізації бюджетів. Адже в парламенті залишаються невикористані гроші, які можна перерозподілити на реформування апарату ВР.

Треба вирішити, що робити з депутатськими грошима, які виникають внаслідок того, що депутати не голосують по поправках, або не ходять на засідання комітетів, або не голосують закони. Як результат ми маємо чималий щомісячний "фонд" із десятків мільйонів гривень, заощаджених на заробітній платні, - пояснив Корнієнко.

Нагадаємо, у Верховній Раді Україні запровадять посаду діджитал-директора, який буде куратором зйомок різних відеороликів про парламент та нардепів у TikTok.

1