Салат з печінки: смачно і корисно

Для салатів можна використовувати печінку з яловичини або курки
Салат з печінки: смачно і корисно
9 Лютого 2023, 21:50
читать на русском

Практично з будь-якої печінки можна приготувати смачний салат. Для підвищення гемоглобіну корисний салат з печінки яловичини. Щоб запастися вітаміном А, поліненасиченими жирними кислотами, радимо салат з тріскової печінки. Популярний простий рецепт – салат з печінки курки, до того ще й дуже вигідний з економічних міркувань.

Інгредієнти:

  •  500 г курячої печінки
  •  200 г твердого сиру
  •  3 яйця
  •  2 ріпчастих цибулини
  •  120 г майонезу
  •  2 ст. л. яблучного оцту
  •  23 яблука
  •  1 ч. л. цукру
  •  0,50 ч. л. солі
  •  50 мл води
  •  Зелень петрушки

Зачистимо та відваримо курячу печінку. Також відваримо яйця круто.

Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, посипаємо сіллю та цукром. Заливаємо яблучним оцтом, розбавленим водою. Даємо цибулі 10 хвилин промаринуватися.

Маринована цибуля – це перший шар салату. Наносимо на нього сіточку майонезу.

Другий шар печінкового салату – натерта на великій тертці куряча печінка. Також робимо поверх шару печінки тоненьку сіточку з майонезу.

Третій шар – яблука, очищені від шкірки та натерті на великій тертці. Плюс сіточка із майонезу.

Четвертий шар - сир, натертий на великій тертці. Зверху - сіточка із майонезу.

Яйця поділяємо на білки та жовтки. П'ятий шар салату – терті жовтки, поверх шару також тоненька сіточка майонезу.

Верхній шар – натерті на дрібній тертці білки. Шари не ущільнюємо, вони повинні бути пухкими та повітряними.

Прикрашаємо салат за бажанням і даємо йому настоятися в холодильнику кілька годин. Смачного!

Читайте також