Санкції дають результати: росія змушена витрачати фонди, які були на "чорний день"

Економічна картина рф "є похмурою і продовжує суттєво погіршуватися"
Важливо
Санкції дають результати: росія змушена витрачати фонди, які були на "чорний день"
Росія / Фото з Вікіпедії
29 Вересня 2022, 09:57
читать на русском

Російська економіка невпинно скорочується, а уряд країни-агресорки змушений витрачати фонди, які лишалися на "чорний день". Цьому посприяли санкції, експортні та інші обмеження з боку США та ще близько 40 країна.

Про це заявила помічниця глави Мінфіну США з питань фінансування тероризму й фінансових злочинів Елізабет Розенберг, повідомляє Укрінформ.

Російський фондовий ринок зараз знизився приблизно на 35% від довоєнного рівня. росія нераціонально використовує свої фонди, призначені "на чорний день", й наближається до фіскального дефіциту до кінця року", - заявила представниця Мінфіну США під час слухань у Комітеті в закордонних справах Сенату США на тему санкцій проти кремля.

За її словами, економічна картина рф "є похмурою і продовжує суттєво погіршуватися". А економічні труднощі, своєю чергою, перетворюються на реальні труднощі для російських сил на полі бою.

Чиновниця наголосила, що росія докладає всіх зусиль для відновлення доступу на ринок імпортних технологій, однак санкції США й інших країн не дозволяють їй це зробити. Через це рф була змушена перейти на застарілі системи, а також звернутися до глобальних вигнанців, таких як Північна Корея й Іран.

Реакція США й країн-партнерів на війну рф мала та матиме значний вплив на здатність росії фінансувати її війну,- зауважила представниця Мінфіну США.

Нагадаємо, що офіційно від початку війни Україна "затрофеїла" 400 ворожих танків, 700 одиниць бронетехніки та 170 артилерійських систем окупантів.

Читайте також