Санкції РНБО: відсторонені 39 працівників Державної митної служби

Митники відсторонені на період проведення дисциплінарних проваджень
Головне
Санкції РНБО: відсторонені 39 працівників Державної митної служби
Корупція на митниці (Фото: СБУ)
28 Квітня 2021, 09:01
читать на русском

На підставі рішення Ради національної безпеки та оборони Державна митна служба відсторонила ще 39 співробітників, підозрюваних у причетності до контрабанди.

Як повідомляє Держмитслужба у Фейсбуці, митників відсторонено на період проведення дисциплінарних проваджень щодо можливого порушення ними присяги держслужбовця.

Зазначається, що це вже другий етап відсторонення митників, яких перевіряють на причетність до зв'язку з контрабандистами. В рамках першого етапу було відсторонено понад 100 митників і керівників митних постів, 46 з них працювали на Галицькій митниці.

Зокрема листом Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби ініційовано дисциплінарні провадження щодо працівників наступних митниць з їх відстороненням від виконання службових обов’язків:

  • Одеська митниця – 18 осіб;
  • Закарпатська митниця – 12 осіб;
  • Волинська митниця – 4 особи;
  • Галицька митниця – 1 особа.

Крім того, наказом Голови Держмитслужби Павла Рябікіна такі ж заходи вжито стосовно чотирьох начальників митних постів.

Читайте також


Контекст. 2 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Рада нацбезпеки та оборони ввела персональні санкції проти першої десятки українських контрабандистів, а також низки як українських, так і закордонних компаній (серед них 13 - львівських і 11 - російських). За його словами та розрахунками експертів, збитки від контрабанди сягають 300 млрд грн, яких недоотримав державний бюджет. З них 100 млрд унаслідок неефективної роботи митниці.

За результатами засідання РНБО з митниці 2 квітня відсторонили понад 100 працівників.

15 квітня РНБО запровадила санкції ще проти 12 юридичних та фізичних осіб, причетних до контрабанди.

1