В РНБО анонсували санкції проти нардепів, які мають офшори

Україна хоче повернути з-за кордону вивезені мільйони
В РНБО анонсували санкції проти нардепів, які мають офшори
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
20 Лютого 2021, 12:00
читать на русском

Рада Нацбезпеки і оборони на наступному засіданні розгляне запровадження санкцій проти народних депутатів, у яких є майно в офшорах.

Про це під час ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Данілов пообіцяв, що на наступних засіданнях РНБО буде "ще більше цікавого".

Далі будуть офшори, власність, далі буде все. Що з 1991 року поцупили в українського народу — буде повернуто українському народу. Мало того, я можу сказати: всі ці депутати, які сьогодні сидять, у яких статки 300 мільйонів, 400 мільйонів — люди добрі, де ви це взяли? Ви жодного разу не працювали в бізнесі, ви постійно працювали на посадах, у вас статки на мільярди. Зупиняється все це, — запевнив він.

Також на наступних засіданнях РНБО розглянуть проблему державних надр. Данілов зауважив, що прийшов кінець тому часу, коли можна було користуватися ними, знищувати їх і при цьому не сплатити жодної копійки в бюджет.

Коли забрали усе, що можна забрати, жодної копійки не сплачують до бюджету. Закінчилися ті часи. Наголошую, усі люди, які мають бізнес у Росії, заробляють там гроші, потім їх витрачають на промивання нам мізків, найближчим часом це буде публічна інформація і всі це бачитимуть, — анонсував секретар РНБО.

Читайте також

Нагадаємо, учора, 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука (досьє Віктора Медведчука), Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака) та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.