ОПУ про засідання РНБО: Загрози нацбезпеці вимагають обов'язкових жорстких рішень

Рішення РНБО повністю відповідають інтересам України
ОПУ про засідання РНБО: Загрози нацбезпеці вимагають обов'язкових жорстких рішень
Засідання РНБО (фото: пресслужба РНБО)
13 Лютого 2021, 18:03
читать на русском

В Офісі президента вважають, що загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

У п’ятницю, 19 лютого, в приміщенні Офісу Президента у Києві має відбутися засідання Ради національної безпеки й оборони України. Своєю чергою, президент Володимир Зеленський доручив секретареві РНБО Олексію Данілову розпочати підготовку засідання.

Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством, - йдеться у повідомленні.

В ОПУ вважають, що суспільство має бачити державу, яка абсолютно точно знає сучасні ризики та вміє реагувати на них професійно й швидко.

Читайте також

Зазначається, що у період до 2019 року українці наочно бачили, що необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися. Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії.

Так, рішення, які ухвалюються в результаті роботи РНБО, повністю відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція"

1