Санкціями за санкції: МЗС Білорусі відповіло Європейському Союзу

МЗС Білорусі оголосило персональні санкції проти ЄС
Санкціями за санкції: МЗС Білорусі відповіло Європейському Союзу
Протести у Білорусі
2 Жовтня 2020, 18:39
читать на русском

Міністерство закордонних справ Білорусі оголосило про запровадження санкцій у відповідь на раніше оголошені Європейським Союзом візові обмеження проти окремих білоруських посадовців. Про це йдеться у повідомленні пресслужби МЗС Білорусі.

У зв'язку з ухваленими ЄС візовими санкціями щодо низки білоруських посадових осіб білоруською стороною з сьогоднішнього дня вводиться в дію список санкцій у відповідь, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

МЗС Білорусі заявило, що не публікуватиме список осіб, на яких поширюватимуться запровадженні обмеження.

Санкції введені як каральний захід по суті за те, що Білорусь не пішла на виконання набору ультимативних вимог, задовольняти які не стала б жодна поважаюча себе суверенна держава. В першу чергу - серед членів ЄС, - зазначили у зовнішньополітичному відомстві Білорусі.

У відомстві закликали Європейський союз "тут і зараз подвоїти спільні зусилля по боротьбі зі спільними викликами, такими як нелегальна міграція, міжнародна злочинність і тероризм, пандемія інфекційних захворювань і їх соціально-економічні наслідки, які Європа і світ ще повною мірою можуть відчути".

Читайте також

Нагадаємо, Рада ЄС 2 жовтня затвердила за письмовою процедурою додаткові індивідуальні санкції стосовно білоруських офіційних осіб.

До санкційного списку внесено 40 осіб, яких у Євросоюзі вважають причетними до фальсифікації підсумків президентських виборів 9 серпня і насильства проти маніфестантів під час мирних протестів.

29 вересня Велика Британія та Канада ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

1