САП відкрило провадження на подругу Резніченка, фірма якої отримала 1,5 мільярди на дороги

Сам Резніченко на розслідування поки публічно ніяк не відреагував
Головне
САП відкрило провадження на подругу Резніченка, фірма якої отримала 1,5 мільярди на дороги
3 Листопада 2022, 11:18
читать на русском

Прокурори САП зареєстрували провадження про близьку подругу керівника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, чиїй компанії виділили 1,5 млрд гривень на дороги в області.

Про це повідомила пресслужба САП у відповідь на запит УП.

"Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістських розслідуваннях "Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни" та "Велика відбудова. Керівник Дніпропетровщини платить бюджетні мільярди своїй супутниці - розслідування", до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.11.2022 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, - ред.),
  • ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі, - ред.) КК України", - йдеться в відповіді.

Досудове розслідування доручили детективам НАБУ.

Нагадаємо, фірма фітнес-тренера Яни Хланти отримала 1,5 мільярда гривень на ремонт і утримання доріг Дніпропетровської області. Журналісти з'ясували, що посприяв цьому керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резниченко. Хланта - близька людина для Резніченка. Жінка користується його автомобілем і отримувала зарплату в його фірмі "Севент Консалтинг Груп". Також вони багато разів разом подорожували за кордон.

З початку повномасштабної війни Дніпропетровщина витратила на дороги більше державних грошей, аніж усі найбільш постраждалі від бойових дій регіони разом узяті, а саме - 2,3 млрд гривень. З них 1,5 млрд освоїла приватна компанія "Будінвест Інжиніринг", половина якої записана на Хланту. Другу половину компанії, яка освоює мільярди через наближену особу Павла Чухна, можуть контролювати бізнесмени Володимир та Леонід Дубинські, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у махінаціях з нерухомістю у Каліфорнії. Чухно управляє баскетбольним клубом "Прометей", яким володіє Володимир Дубинський і генеральним спонсором якого є "Будінвест Інжиніринг".

Нині діяльність вказаної фірми розслідує Бюро економічної безпеки. За матеріалами розслідування, "Будінвест" спрямовувала частину отриманих коштів на "підставну" фірму.

Читайте також

1