СБУ арештувала приховані активи олігарха Новинського на 10,5 мільярдів гривень

Серед активів - морський порт "Очаків" та ТЦ у різних містах України
Головне
СБУ арештувала приховані активи олігарха Новинського на 10,5 мільярдів гривень
Вадим Новинський
4 Травня 2023, 14:10
читать на русском

СБУ арештувала "приховані" активи підсанкційного олігарха Вадима Новинського на понад 10,5 млрд гривень. Йдеться, зокрема, про елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт "Очаків" та ТЦ у різних містах України.

Про це повідомляє СБУ.

"За матеріалами Служби безпеки арештовано нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору. Їхня загальна вартість становить понад 10,5 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

До списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд.

"Серед арештованого майна - елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт "Очаків", приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України", - перелічили у відомстві.

Як додали в СБУ, для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях.

Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Втім, співробітники української спецслужби викрили злочинну схему і заблокували її.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Раніше за матеріалами Служби безпеки накладено арешт на 18 млн кубометрів газу, який компанії проросійського олігарха Вадима Новинського зберігали у сховищах АТ "Укртрансгаз" та намагались відчужити на користь третіх осіб для уникнення санкцій РНБО.

Раніше арештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива.

Читайте також

1