СБУ не перевірила наявність громадянства інших країн у нардепів Арахамії та Рудик

У відомстві не знайшли відповідних підстав для цього
6 Вересня, 16:06

Служба безпеки України не знайшла підстав для перевірки можливого громадянства США у "слуги народу" Давида Арахамії та нардепки від "Голосу" Кіри Рудик. Кримінальне провадження також не було відкрите.

Про це свідчить відповідь СБУ на запит "Українських Новини".

Як зазначили у відомстві, свого часу розглядався запит народного депутата Олександра Качури ("Слуга народу") щодо перевірки інформації щодо наявності громадянства США в Арахамії та Рудик.

СБУ уточнила, що зазначені у запиті Качури обставини не містили необхідних даних для початку розслідування злочинів, підслідних СБУ.

Також у відомстві додали, що відповідно до Кримінального процесуального кодексу, дані, що можуть свідчити про вчинення кримінального провадження народним депутатом, вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань генеральним прокурором, або в.о генпрокурора.

Відтак правові підстави для відкриття кримінального провадження та дослідження слідчими Служби безпеки України викладених у депутатському запиті обставин наразі відсутні, – заявили в СБУ.

Фото: Українські новини

Нагадаємо, що голова партії "Голос" Кіра Рудик під час прямого етеру 5 липня 2021 року тричі ухилилася від питання про наявність у неї американського громадянства. При цьому "слуга народу" Давид Арахамія  журналістам заявив, що він громадянин Сполучених Штатів та переїхав до України.

Читайте також