Нардепів Рудик і Арахамію перевірять, чи є у них громадянство інших країн

Ініціатором цього є "слуга" Качура, який подав депутатський запит до відповідних держорганів
Нардепів Рудик і Арахамію перевірять, чи є у них громадянство інших країн
Верховна Рада (фото: УНІАН)
3 Грудня 2021, 15:51
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура подав депутатський запит щодо перевірки наявності громадянства інших держав у його колег: голови фракції СН Давида Арахамії та голови партії "Голос" Кіри Рудик.

Як повідомив Качура в Telegram, запит направлений головам Державної міграційної служи, Державної прикордонної служби та Служби безпеки України.

Парламентар вимагає пояснень, чи є громадянства інших країн у Рудик та Арахамії, які підстави щодо їх отримання та просить надати інформацію щодо часу проживання зазначених нардепів на території України до набуття статусу народного депутата.

У Держприкордонслужбі Качура вимагає надати інформацію щодо перетину кордону та використання паспорту громадянина іншої країни в Рудик та Арахамії.

Нагадаємо, що голова партії "Голос" Кіра Рудик під час прямого етеру 5 липня 2021 року тричі ухилилася від питання про наявність у неї американського громадянства. При цьому "слуга народу" Давид Арахамія нещодавно журналістам заявив, що він громадянин Сполучених Штатів та переїхав до України.

Читайте також

1