Бізнесмен Коломойський міг втратити українське громадянство - ЗМІ

Міграційна служба позначила паспорт олігарха як "недійсний"
Бізнесмен Коломойський міг втратити українське громадянство - ЗМІ
Олігарх Ігор Коломойський (Фото: hromadske.ua)
25 Липня 2022, 20:56
читать на русском

Олігарх Ігор Коломойський міг втратити українське громадянство. У реєстрі Державної міграційної служби для перевірки паспортів його паспорт значиться як недійсний.

Про це повідомляє видання Forbes Україна з посиланням на власні джерела.

Паспортні дані Ігоря Коломойського є у публічному доступі, наприклад, в архівних протоколах засідань зборів акціонерів ПриватБанку до націоналізації 2016 року, які досі зберігаються на офіційному сайті банку. У базі ДМС документ з такою серією та номером вказаний як "недійсний". При введенні серії та номера діючих паспортів система видає повідомлення: "Iнформацiя про визнання недійсним документа в базах даних ДМС відсутня" - зазначають у Forbes.

Адвокат Олександр Вінниченко, який захищає інтереси Коломойського в одній зі справ "ПриватБанку", сказав Forbes, що йому невідомо про можливе позбавлення Коломойського громадянства. Однак він відмовився звʼязуватися з клієнтом з цього приводу.

Нагадаємо, 21 липня народний депутат Сергій Власенко опублікував непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.

22 липня нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт.

1