В РНБО пояснили, чому президент позбавив Корбана українського громадянства

Президент є "могильником старої партійної номенклатури"
В РНБО пояснили, чому президент позбавив Корбана українського громадянства
Геннадій Корбан Фото: https://www.facebook.com/nabrok.military
22 Серпня 2022, 15:45
читать на русском

Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, навіщо президент Володимир Зеленський позбавив громадянства бізнесмена та голову Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана.

В інтерв’ю виданню "Бабель" Данілов наголосив на проблемі необхідності відповідальності для українських політиків за подвійне громадянство. За його словами, президент є "могильником старої партійної номенклатури, комсомольсько-партійного укладу".

Президент позбавив Корбана громадянства не "просто так", каже Данілов. За словами керівника РНБО, політикам, які не мають другого громадянства, нема за що хвилюватися. Тому в Україні має бути відповідальність за подвійне громадянство.

У нас у Конституції прописано – єдине громадянство. І коли люди брали друге, третє, пʼяте – вони мали думати про якусь відповідальність? – зазначив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, крім паспорта, є ще багато інших нюансів, зокрема, де людина платить податки. Або де має право голосувати і обирати владу.

Там окрім громадянства іде ще дуже багато речей. У вас другий паспорт, от давайте, де ви сплачуєте податки? От скажіть, будь ласка, якщо ви голосуєте на території нашої країни … Я ж якраз вам хочу пояснити, чому це не тільки два громадянства. От де ви сплачуєте податки? Якщо ви вважаєте, що ви громадянин нашої країни, а сплачуєте податки іншій країні, то у мене питання, – сказав посадовець.

Данілов також прокоментував слова Корбана про відсутність у нього іншого паспорта: "Якщо у Геннадія Олеговича немає другого паспорта, чого йому хвилюватися?".

Секретар РНБО запевнив, що президент зараз бореться з порядками, які існували у політичній системі нашої держави до його приходу до влади.

Тому що ці речі на розвиток нашої країни не впливають, крапка. Це вже минуле. Ви не усвідомили дуже просту річ. Володимир Олександрович Зеленський є могильником старої партійної номенклатури, комсомольсько-партійного укладу, який був до його приходу до влади. Країною до цього часу керували комсомольці та комуністи, – заявив Данілов.

Нагадаємо, 22 липня, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт.

Напередодні низка політиків опублікувала в соцмережах непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан повідомив, що після проблем із паспортом він вимушено перебуває у Польщі. Однак все ж не полишає надії повернутися в Україну. 

Читайте також

1