Корбан пояснив, чому мовчить про позбавлення громадянства

Проблема з подвійними паспортами в Україні – інституційна
Корбан пояснив, чому мовчить про позбавлення громадянства
Геннадій Корбан Фото: https://www.facebook.com
10 Серпня 2022, 11:48
читать на русском

Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, у якого забрали український паспорт, пояснив, що за порадою адвокатів уникає відповіді на питання про своє громадянство. Проте він нагадав, що в Україні мільйони людей мають паспорти інших держав.

Про це Корбан розповів в інтерв’ю ВВС.

В мене була розмова з юристами зараз, міжнародна юридична група, яка займається моїм кейсом, готує серйозні позови проти України в Європейському суді, бо по суті мене розлучили з членами моєї родини, що ну просто нонсенс. Юристи готують різні кейси, тому мені дуже наполегливо рекомендували будь-які питання про стосунки з державою Україна, інші якісь стосунки – не розкривати в інтерв'ю, для того, щоб не вплинути на розгляд у судах. Тож ось коротке пояснення, - сказав він.

За словами Корбана, те, що його позбавили українського громадянства, має "дуже глибокі і далекосяжні наслідки".

Я поясню: адже насправді піднялася велика інституційна проблема в країні. У країні 40 млн осіб, з яких, я думаю, що 10 млн, напевно, мають паспорти (інших держав – ред.), я зараз не про себе. Я говорю про інституційну проблему.

Ми знаємо, що на Закарпатті прикордонні угорці мають угорські паспорти, багато людей зі Львівської області мають польські паспорти, люди, які живуть у Чернівцях, мають румунські паспорти. Єврейські громади, які є не лише в Дніпрі, а по всій Україні, люди, які живуть в Україні, народилися в Україні, багато з них мають паспорти Ізраїлю, - додав голова Штабу тероборони Дніпра.

Корбан переконаний, що проблема з подвійними паспортами в Україні – інституційна, і її "треба вирішувати".

Нагадаємо, 22 липня, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт.

Напередодні низка політиків опублікувала в соцмережах непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан повідомив, що після проблем із паспортом він вимушено перебуває у Польщі. Однак все ж не полишає надії повернутися в Україну. 

Читайте також