Стилю Саакашвілі не буде: Корбан сказав, як повернеться в Україну

Наразі очільник Дніпропетровської ТРО перебуває у Польщі
Головне
Стилю Саакашвілі не буде: Корбан сказав, як повернеться в Україну
Геннадій Корбан фото: УНІАН)
26 Липня 2022, 11:25
читать на русском

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан повідомив, що після проблем із паспортом він вимушено перебуває у Польщі.

На своїй сторінці у Фейсбуці Корбан повідомив, що наразі шукає можливості в'їхати до України.

Я знаходжуся в здоров'ї та бадьорому дусі, попри дивовижні курйози останніх днів. Я вийшов із транзитної зони. На цей час я перебуваю в Польщі. Додому мене, як ви знаєте, не впустили. Паспорт відібрали, позначивши у графі громадянство моє становище як "особа без громадянства". Зараз я шукаю можливості знову перетнути кордон України. У мене на руках є ще свідчення про народження, яке ніхто ні зупинити, ні скасувати не може. У цьому документі написано, де я народився – місто Дніпропетровськ, Україна. Проте голь на вигадки хитра, як свідчить народна мудрість.

Корбан пожартував, що "прорив кордону в стилі Саакашвілі*" не варто чекати, "бо в країні війна".

*Довідково: екскерівник Одеської ОДА, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі у вересні 2017 року зміг потрапити на територію України з Польщі після суперечки з прикордонниками. Тоді він разом з прибічниками зміг потрапити в Україну через пункт пропуску Шегині.

Також Корбан сказав, що "хоче продовжувати захищати свою країну – хоч із паспортом, хоч без".

Нагадаємо, 22 липня, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт. Напередодні низка політиків опублікувала в соцмережах непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.