СБУ обшукала мережу автозаправок, яку пов`язують з Медведчуком

Йдеться про масштабну оборудку з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів
Головне
СБУ обшукала мережу автозаправок, яку пов`язують з Медведчуком
Заправки Медведчука (Фото: Дело)
11 Березня 2021, 18:42

СБУ розслідує масштабну схему ухилення від сплати податків загальною сумою близько 240 млн грн.

Про це повідомила СБУ.

Кримінальне провадження розпочато за кількома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом),
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

Нині проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Наразі проводяться заходи за участю працівників Державної податкової служби, Держпраці та Держпродспоживслужби, спрямовані на збір доказів і відомостей, що стосуються обставин вчинених кримінальних правопорушень.

Читайте також

Як повідомляє enkorr.ua, обшуки проводять на объектах Glusco. За інформацією ЗМІ, мережу контролюють структури з оточення Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака)  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1