СБУ повідомила про підозру пропагандисту Дудкіну, який виступав на російських каналах

"Експерт" поширював замовний контент на Youtube-каналах, у соцмережах та виступав та заборонених телеканалах
СБУ повідомила про підозру пропагандисту Дудкіну, який виступав на російських каналах
Пропагандист Юрій Дудкін (фото: Facebook)
24 Лютого 2021, 19:11
читать на русском

Служба безпеки України повідомила про підозру військово-політичному "експерту" Юрію Дудкіну, причетному до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Підозру повідомили за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). "Експерта" затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі СБУ встановили, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (youtube-канали, групи в соціальних мережах) та окремі блогери, які фінансувалися з Росії. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, зокрема від своїх координаторів з російського "Первого канала" та агенції "News Front".

Зазначається, що пропагандист особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. За антиукраїнські виступи та розпалювання міжнаціональної ворожнечі систематично отримував грошову винагороду від замовників.

Слідство з'ясувало, що в інформаційній сфері "експерт" вчиняв дії на шкоду територіальній цілісності, обороноздатності держави та брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Результати проведених експертних досліджень підтверджують ознаки такої підривної діяльності на шкоду державній безпеці, - йдеться у повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Наразі правоохоронці проводять необхідні психологічні та фоноскопічні експертизи, щоб отримати додаткові докази щодо умисності таких дій з боку пропагандиста.

Читайте також

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки України у Харкові затримала агента російської воєнної розвідки, який прагнув отримати для країни-агресора технічну документацію з розробки українського танку Т-84БМ "ОПЛОТ".

1