СБУ провела навчання в акваторії Чорного моря - відео

Вони брали у "заручники" екіпаж судна
СБУ провела навчання в акваторії Чорного моря - відео
Навчання у Чорному морі фото: СБУ
25 Травня 2021, 13:53
читать на русском

Служба безпеки України (СБУ) провела антитерористичні навчання в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Метою тренувань стало вдосконалення міжвідомчої взаємодії під час проведення антитерористичної операції на об’єктах підвищеної небезпеки і транспортної інфраструктури, - йдеться у повідомленні.

За легендою навчань, декілька "диверсійних груп" намагалися здійснити теракти на території Одеського припортового заводу та морського порту Південний. Ще одна група озброєних "терористів" захопила вантажне судно. При цьому "зловмисники" захопили у "заручники" екіпаж судна і висунули вимоги.

Антитерористична операція на захопленому терористами судні проходила у кілька етапів: після завершення переговорів розпочалася активна фаза. Силами штурмових груп спецпідрозділу СБУ "Альфа" проведено навчальну операцію з нейтралізації диверсантів і звільнення "заручників".

Учасники навчань поетапно відпрацювали комплекс спільних дій для виявлення та локалізації зловмисників, звільнення заручників і ліквідації потенційних наслідків надзвичайних ситуацій, - зазначили у СБУ.

Нагадаємо, що 11 травня військові моряки і курсанти Військової академії Одеси відпрацювали в Чорному морі висадку морського десанту й ведення морського бою з умовним противником.

1