СБУ спіймала наркодилерів, які ввезли до України рекордну кількість героїну

Злочинці затримали під час фасування наркотиків
СБУ спіймала наркодилерів, які ввезли до України рекордну кількість героїну
СБУ Фото: ssu.gov.ua
7 Січня 2021, 04:07
читать на русском

Служба безпеки України попередила контрабанду рекордної партії героїну до країн Євросоюзу.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що оперативники блокували протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання з-поміж громадян Туреччини. Іноземці організували ввезення до України 1035 кг героїну на судні, яке прибуло до Одеського морського торговельного порту у грудні 2020 року. Наркотик заховали в контейнері серед харчових продуктів.

Спецслужбовці затримали трьох іноземних громадян у Львові під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях. Героїн наркоділки планували переправити до країн Євросоюзу. Також правоохоронцям вдалось затримати організатора, яким виявився громадянином Туреччини.

За цінами чорного ринку вартість наркотику становить понад 2,3 мільярда гривень.

У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, залучених до наркобізнесу. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.

Читайте також

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області Служба безпеки України блокувала діяльність злочинного організованого угруповання, яке причетне до торгівлі наркотиками й залякування громадян.

1