Торгували наркотиками та залякували місцевих: СБУ спіймала дніпропетровських злочинців

До складу угруповання входило до 15 осіб
Торгували наркотиками та залякували місцевих: СБУ спіймала дніпропетровських злочинців
СБУ (фото: ssu.gov.ua)
30 Грудня 2020, 23:00
читать на русском

У Дніпропетровській області Служба безпеки України блокувала діяльність злочинного організованого угруповання, яке причетне до торгівлі наркотиками й залякування громадян.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідство попередньо встановило, що до складу угруповання входило до 15 осіб із кримінальним минулим. Злочинці тримали у страху місцевих жителів через розбійні напади, насильство і знищення майна.

Також лідери угруповання, раніше неодноразово засуджені за вчинення особливо тяжких злочинів, організували розгалужену мережу збуту наркотиків і психотропів в області. Фігуранти реалізовували гуртові партії "товару" через особисті зв’язки, а також залучали наркодилерів для перепродажу.

Читайте також

Щомісячний обіг заборонених речовин становив майже 6 мільйонів гривень, діяло угруповання майже рік.

Для супроводження наркобізнесу та боротьби з "конкурентами" у складі злочинної організації було й так зване "силове крило". Злочинці застосовували до потерпілих психологічний тиск і погрожували їм фізичною розправою. За попередніми даними, кримінальники також причетні до викрадення людей.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів співробітники СБУ виявили зброю, гранати, наркотичні засоби й гроші, отримані злочинним шляхом.

Наразі відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали шістьох організаторів і активних учасників угруповання.

Нагадаємо, у грудні оперативники Нацполіції затримали групу військовослужбовців ЗСУ, які торгували зброєю із зони проведення Операції об'єднаних сил. До складу злочинного угруповання входили військові, які проходять службу в Одеській та Донецькій областях.