СБУ викрила корупційну схему в "Укрзалізниці": працювали лише з "потрібними" клієнтами

Кожного місяця ділки заробляли близько мільйона гривень
СБУ викрила корупційну схему в "Укрзалізниці": працювали лише з "потрібними" клієнтами
Фото: СБУ
23 Червня 2021, 14:01
читать на русском

Служба безпеки України викрила новий корупційний механізм в АТ "Укрзалізниця". Одна із філій товариства, яка займається видобутком і продажем щебеню, продавала його лише "потрібним" клієнтам. Щомісяця "прибутки" комерсанти становили, у середньому, мільйон гривень. За такою схемою пропрацювали майже пів року.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що організатором схеми був керівник виробничого підрозділу філії "Центр управління промисловістю" АТ "Укрзалізниця".

Посадовець вимагав хабарі від бізнесменів з будівельної галузі. За неправомірну вигоду він "гарантував", що щебінь продаватимуть саме їм. Усе це в обхід прозорих процедур. При чому торгівля йшла оптовими партіями, - йдеться у повідомленні.

Для передачі грошей організатор оборудки залучив посередника. Втім, слідчі СБУ задокументували факт одержання учасником схеми частини хабаря. Правоохоронці затримали посередника у Києві "на гарячому" - під час передачі чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 87 500 грн.

Фото: СБУ

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи поєднані з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

У межах кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору оборудки.

Нагадаємо, що СБУ викрила схему постачання несертифікованої продукції для АТ "Укрзалізниця". Підприємство витратило понад 200 млн грн на матеріали для ремонту інтер’єру вагонів. Але придбана за державні гроші продукція не відповідає вимогам безпеки пасажирських перевезень.

Читайте також