СБУ викрила одеських залізничників у корупції: гроші тримали у холодильнику

Через фіктивні фірми злочинці вивели понад 4 млн гривень
СБУ викрила одеських залізничників у корупції: гроші тримали у холодильнику
Хабар у холодильнику (фото: СБУ)
21 Вересня 2020, 15:43
читать на русском

Служба безпеки України викрила на корупції філію Одеської залізниці держкомпанії ПАТ "Укрзалізниця". Під час обшуків частину грошей, які передали як хабар знайшли у холодильнику.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як дізналася спецслужба, менеджери "Укрзалізниці" штучно створили для одеської філії явно невигідні умови для курсування регулярних контейнерних поїздів. Це призвело до необхідності залучити для пошуку клієнтів приватні комерційні структури. Потім ці послуги почала надавати фірма, яку контролюють організатори схеми.

Читайте також

Зазначається, що ця фірма ще й монополізувала цей сегмент ринку. СБівці задокументували виведення в тінь через фіктивні фірми понад 4 млн грн.

"Ці гроші були привласнені організаторами й учасниками протиправної схеми, уточнили в СБУ. Під час обшуків у Києві й Одесі в службових приміщеннях "Укрзалізниці" й офісі комерційної структури співробітники СБУ виявили оригінали печаток фіктивних фірм, чорнову бухгалтерію і матеріали листування фігурантів", - йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці вилучили понад 1,2 млн грн. Відомо, що гроші знайшли у холодильнику менеджера УЗ, причетного до корупції у сфері контейнерних перевезень.

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

1