СБУ викрила трьох проросійських агітаторів, ще двоє - отримали вирок суду

На своїх акаунтах в соцмережах закликали до змін кордонів України та повалення влади
СБУ викрила трьох проросійських агітаторів, ще двоє - отримали вирок суду
Служба безпеки України, СБУ (фото: facebook.com/SecurSerUkraine)
30 Квітня 2021, 23:00
читать на русском

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність мережі інтернет-агітаторів, які поширювали інформацію на шкоду державній безпеці України. Вони намагалися штучно дестабілізувати ситуацію напередодні травневих свят.

Як повідомила пресслужба СБУ, у Києві викрили уродженця Донецької області, який публічно закликав до захоплення державної влади, а також агітував приєднуватись до лав бойовиків в ОРДЛО. Свої "публікації" він розміщував на декількох акаунтах у соціальних мережах.

Під час обшуків правоохоронці знайшли комп’ютерну техніку та електронні носії інформації із доказами. Йому повідомили про підозру за публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

У Чернігівській та Волинській областях слідчі повідомили про підозру двом інтернет-агітаторам, які закликали до зміни державного кордону України

Також двоє пропагандистів з Волині та Сум отримали вироки суду за ч. 1 ст. 110 і ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Вони розповсюджували через інтернет публікації з антиконституційними закликами. Матеріали для своїх "статей" брали з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, що Служба безпеки України закликала українців особливо дбати про безпеку під час травневих свят та на Великдень, оскільки є загроза російських диверсій.

Читайте також