СБУ викрила військове формування: в організації підозрюють Семенченка і Шевченка

До складу компанії входило понад 150 осіб
Важливо
СБУ викрила військове формування: в організації підозрюють Семенченка і Шевченка
СБУ (фото: пресслужба)
25 Березня 2021, 09:40
читать на русском

СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Діяльність була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, в т.ч. проти основ національної безпеки, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Підготовка членів "ПВК"("приватної військової компанії") відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області. Там проводили бойові вишколи, тренування поводження зі зброєю, навики військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася у центрах підготовки за кордоном.

Контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України. Вони, зокрема, вербували її потенційних учасників, надаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям з досвідом участі у бойових діях, — йдеться в повідомленні.

Читайте також

За даними слідства, воєнізоване формування укладало контракти з представниками організацій на Близькому Сході. Також зафіксовані пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.

Організаторами такої діяльності були колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як "позаштатний агент НАБУ", — повідомляють у спецслужбі.

Також правоохоронці вважають, що Семен Семенченко та Євген Шевченко організували ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії, які згодом продавали держпідприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.

Наразі їм та іншим організаторам повідомлено про підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Тим часом Шевченко написав у Facebook, що знаходиться на волі і ніколи не створював ніяких збройних формувань, а покупка зброї "Укроборонпромом" відбувається через тендери.

Він уточнив, що готовий пройти поліграф і дати всі свідчення СБУ, адже вважає себе непричетним до таких серйозних правопорушень.

Нагадаємо, що 24 березня Служба безпеки України провела обшуки у Євгена Шевченка - агента Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

1