СБУ знайшла наркотиків у фруктах на 12 млн доларів

Правоохоронці знайшли у контейнері 46 кілограмових брикетів із кокаїном
СБУ знайшла наркотиків у фруктах на 12 млн доларів
Фото: ssu.gov.ua
19 Грудня 2020, 20:02
читать на русском

В Одесі Служба безпеки України попередила контрабанду до Євросоюзу партії кокаїну з однієї з країн Південної Америки.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Спецслужбовці отримали інформацію, що наркоділки планують ввезти кокаїн на кораблі, який прибув до Морського торговельного порту "Південний". Наркотики заховали в офіційно оформленому контейнері з вантажем фруктів. Потім замовники планували переправити вантаж у кілька країн Євросоюзу.

Правоохоронці знайшли у контейнері 46 кілограмових брикетів із кокаїном. На чорному ринку ціна знайденого товару становить майже 12 млн доларів США за тіньовими розцінками.

Читайте також

За оперативною інформацією, виявлену партію кокаїну, організатори планували переправити транзитом через Україну до Євросоюзу.

Слідчі органів безпеки розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України у Черкаській області припинила діяльність наркоугруповання, яке виготовляло і збувало психотропи.

Банду організували на початку 2020 року. До угруповання входило п’ятеро черкащан, у тому числі колишній поліціянт, в помешканні якого й організували лабораторію. Сировину для виробництва наркотиків замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах, а "товар" збували через мережу наркодилерів.

1