Сценарист серіалу "Слуга народу" і громадянин росії Кірющенко став власником української енергокомпанії та бізнесу з виробництва безпілотників

Ставши співвласником компанії з постачання електроенергії, Кірющенко отримав частку компаній-виробника безпілотників Culver
Головне
Сценарист серіалу "Слуга народу" і громадянин росії Кірющенко став власником української енергокомпанії та бізнесу з виробництва безпілотників
17 Жовтня 2023, 13:31
читать на русском

Кінорежисер і сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко у розпал війни розгорнув активну бізнесову діяльність. Він має російське громадянство, а у 2015-му отримав посвідку на постійне проживання в Україні.

Про це йдеться у розслідуванні "Главкома".

Нині сфера інтересів Кірющенка не обмежується виробництвом кінофільмів. Наприкінці серпня цього року він разом із мешканцем Донеччини Олександром Хандригою стали співвласниками столичної ТОВ "Ел-Енерго". Компанію створено у вересні 2022 року. Уже у листопаді вона отримала ліцензію на постачання електричної енергії.

У вересні Кірющенко "проник" і до групи компаній-виробника безпілотників Culver. Тепер кінорежисер має по 5% у ТОВ "Калвер Авіейшн", ТОВ "Глефа" і ТОВ "Калвер Технолоджіс".

У коментарі журналістам-розслідувачам CEO Culver Олександр Даниленко не зміг пояснити, як саме режисер одержав частки в цьому бізнесі, а також яку саме роль він виконує в компанії. Сам Кірющенко говорити з журналістами відмовився, заявивши, що вони запитують "х*рню" і зроблять "заказуху".

До речі, з Кірющенком у компанії, що виробляють БПЛА, зайшов український кінопродюсер та голова Ради з державної підтримки кінематографії при Держкіно Артем Колюбаєв.

Одразу під обрання президентом Володимира Зеленського режисера "Слуги народу" "сватали" на посаду голови Державного агентства з питань кіно. Через деякий час з’явилася інформація, що Олексій Кірющенко працює над запуском нового державного телеканалу для окупованих територій "Дом".

Нагадаємо, колишній партнер очільника Офісу Президента України Андрія Єрмака по кінобізнесу Артем Колюбаєв, який зараз очолює Раду з державної підтримки кінематографії, в останні пів року зумів отримати понад 20 мільйонів гривень на свої кінопродукти, а також різко "обріс" частками в успішних і не пов’язаних з кіно бізнесах.

Читайте також

1