Sea Вreeze – 2022: на навчання запросили понад 60 країн

Стали відомі перші подробиці про цьогорічні традиційні морські навчання в Україні
Sea Вreeze – 2022: на навчання запросили понад 60 країн
Навчання Sea Breeze (Фото: ДПСУ)
13 Січня 2022, 18:58
читать на русском

В Одесі пройшла початкова конференція з планування цьогорічного українсько-американського навчання Sea Вreeze.

Про це інформує ДПСУ.

Планується, що українські прикордонники під час навчань Sea Breeze-2022 тренуватимуться діяти і взаємодіяти з представниками інших складових сил безпеки України, країн НАТО та партнерів Альянсу у морській, авіаційній та сухопутній компонентах.

Зокрема бійці однієї з прикордонних комендатур швидкого реагування Південного регіонального управління та мобільного підрозділу "Дозор" будуть залучені до протидесантних та антисаботажних заходів під час навчань.

Морська охорона цього року буде представлена 9-ма одиницями корабельно-катерного складу та відділами спеціальних дій всіх загонів Морської охорони ДПСУ.

Планується, що кораблі та катери Морської охорони у складі інтернаціональних та міжвідомчих тактичних груп здійснюватимуть контроль цивільного судноплавства, проводитимуть артилерійські стрільби, відпрацьовуватимуть дії в нападі та обороні, в тому числі протидиверсійну оборону корабля, заходи протиповітряної оборони. Учасники також братимуть участь у навчальних тренувальних операціях із рятування людей, пошуку судна-порушника та спільних оглядів з іноземними партнерами в рамках протидії незаконній міграції і ще до багатьох інших складових.

До тренувань на річковій ділянці, а цього року це буде не Дунай, а Дніпро – планується залучити сили Ізмаїльського загону Морської охорони.

Спецпризначенці Морської охорони традиційно братимуть участь у водолазному та протидиверсійному компонентах, де відпрацьовуватимуть весь спектр підготовки, від висадки з гелікоптера до виявлення небезпечних підводних об’єктів, їх підняття та знешкодження.

Нагадаємо, що кількість учасників і навчальних елементів Sea Breeze постійно зростає. Торішні навчання були наймасштабнішими за понад 20 років. У них брали участь 32 бойові кораблі, 40 літаків і п’ять тисяч особового складу з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу. До участі у цьогорічному навчанні запрошення отримали більш ніж 60 країн та міжнародних організацій.

Читайте також