Секретар РНБО розповів, коли ЗСУ зможуть звільнити Херсонщину

Останній місяць активізувалась ситуація на фронті
Головне
Секретар РНБО розповів, коли ЗСУ зможуть звільнити Херсонщину
Херсонська область / Фото: Суспільне
28 Липня 2022, 05:03
читать на русском

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, коли Збройні сили України зможуть звільнити Херсонську область. Українські військові вже активізувались на південному фронті.

Про це Данілов сказав в етері національного телемарафону, зазначивши, що ще рано говорити про те, через скільки часу українським захисникам вдасться звільнити Херсонщину.

Я можу сказати, що останній місяць активізувалась ситуація на фронті. Це не такі темпи, які були в квітні-травні. Зараз зовсім інша робота. Ми сьогодні отримуємо від партнерів те (зброю - ред.), що нам було потрібно березні-травні.

Я вдячний нашим партнерам, бо те, що ми сьогодні отримуємо, це - величезна допомога. І те, як наші військові освоїли зброю, можна було дивитись по славнозвісному мосту, який на жаль, тільки зараз знищили наші військові. А я б дуже хотів, щоб він був знищений 25-26 лютого, але це вже історія.

Щодо термінів, я дуже обережний, бо це - війна. І ворог почав стягувати війська до Херсонської області. Наші військові робитимуть все можливе, щоб у ці терміни, про які говорить президент (3-6 тижнів - ред.), вони вклались. Але я хочу сказати, що перемога буде за нами: тиждень раніше чи тиждень пізніше, - сказав Данілов.

Нагадаємо, що Збройні сили України впродовж минулої доби взяли під контроль кілька об’єктів транспортної інфраструктури в Херсонській області та не дали ворогу просунутися у низці населених пунктів.

1